روش های پخت کدو حلوایی
روش اول تهیه کدو حلوایی :
مواد لازم
کدو حلوایی : ۱ عدد
شکر : ۱/۲ پیمانه (یک دوم پیمانه)
آب : یک لیوان
طرز تهیه کدو حلوایی
برای پخت کدو حلوایی به این روش ابتدا کدو را به خوبی شسته و با چاقوی بسیار مناسبی آن را از وسط نصف می کنیم در هر نیمه کدو مقداری تخم قرار دارد تخم های داخل نیمه های کدو را به خوبی خارج می کنیم.
سپس کدو را به به اندازه دلخواه برش می دهیم. توجه داشته باشید که کدو حلوایی را به اندازه های خیلی بزرگ برش ندهید.
قابلمه مناسبی را بر می داریم و برش های کدو حلوایی را در درون قابلمه قرار می دهیم سپس شکر را در یک لیوان آب به خوبی حل می کنیم و مخلوط شکر و آب را در درون قابلمه و بر روی کدو ها می ریزیم. برای پخت کدو مقدار آب آن را زیاد نکنید زیرا درون بافت کدو مقداری آب وجود دارد که در هنگام پختن آبی که در درون بافتش وجود دارد را خارج می کند. سپس قابلمه را بر روی گاز قرار می دهیم تا کدو به خوبی پخته شود و توجه کنید که کدو نباید بسیار زیاد له شود و بعد از پختن کدو پوست کدو با کمک قاشق به راحتی از آن جدا می شود. هم چنین می توانیم کدو را با همان میزان آب و شکر در ظرف مناسبی بریزیم و در درون مایکروویو به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهیم.
مواد لازم:
-
یک سوم پیمانه پوره کدو تنبل (روش تهیه پوره کدو تنبل را قبلا گفته بودیم)
-
یک پیمانه آرد نارگیل یا پودر نارگیل دوباره پودرشده
-
یک چهارم پیمانه یا کمتر یک ماده شیرینکننده مثل شیره درخت افرا
-
دارچین و جوز هندی رندیده و پودر زنجبیل
روش:
۱- اگر میخواهیم پوره تر و تازه درست کنیم، بهتر است برشهای کدو را در ظرف مخصوص مایکروویو با یک لیوان آب جوش رها کنیم و با در بسته حدود ده دقیقه با درجه بالا بجوشد. بعد از پخت با قاشق گوشت را از پوست جدا میکنیم.
۲- در یک کاسه بزرگ آرد نارگیل یا پودر نارگیل را با ماده شیرینکننده مخلوط میکنیم. دارچین و زنجبیل و جوز هندی را هم به ترکیب اضافه میکنیم.
۳- در آخرین قدم پوره کدو تنبل را اضافه میکنیم. اگر در دستگاه مخلوط کن یا غذاساز این کار را بکنیم، زودتر چیزی شبیه خمیر تحویل میگیریم.
۴- در یک ظرف مسطح کاغذ مخصوص شیرینی پهن میکنیم و مواد را در آن پهن میکنیم. در این مرحله میتوانیم در ظرف کوچکتر چیزی شبیه حلوای کدو هم درست کنیم و با دارچین و پودر نارگیل خوشمزهترش هم بکنیم. همینطور میتوانیم اندازه یک گردو از مواد درست کنیم تا بعد از خنک شدن، گرد بماند.
۵- سینی را در یخچال میگذاریم و بعد از یکی دو ساعت سراغش میرویم. بعد از دو ساعت که ماده یکدست سفت شده، میتوانیم با یک چاقوی تیز آن را تکه تکه کنیم.
نکته:
اگر مواد خشک و ترد بود، میتوانیم به میزان پوره کدو اضافه کنیم و اگر نتیجه نداد شاید کمی شیر با دمای ملایم، جواب بدهد.
مواد لازم برای تهیه کدو حلوایی کبابی
کدو حلوایی کوچک شیرین چهار عدد
سس سیب دو پیمانه
پودر دارچین نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه کدو حلوایی کبابی
مرحله اول
برای تهیه کدو حلوایی کبابی بهتر است ابتدا سس سیب را آماده کنیم. هشت عدد سیب زرد متوسط انتخاب کنید. پوست آنها را بگیرید و خرد کنید. سپس سیب را با کمی پوست لیمو ترش، سه قاشق غذاخوری سرکه سیب یا آبلیمو، نصف پیمانه شکر و یک لیوان آب در قابلمه ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید.
کمی دارچین و نمک به آن اضافه کنید، در قابلمه را ببندید تا سیبها کاملا بپزند. وقتی که سیبها کاملا نرم شدند پوست لیمو را از مواد جدا کرده و مواد را با غذاساز یا با دست له کنید تا حالت پوره به خود بگیرد. در این مرحله سس سیب خوشمزه و خوشعطر شما آماده است. البته در صورتی که سیب مورد استفاده شما خیلی شیرین بود، مقدار شکر کمتری استفاده کنید.
مرحله دوم
فر را با دمای ۱۶۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. یک سینی مناسب فر انتخاب کرده و آن را چرب کنید.
در همین فاصله سس سیب، دارچین، نمک و فلفل را در یک کاسه ریخته و با هم مخلوط کنید تا سس شما کاملا مزهدار شود.
مرحله سوم
در این مرحله از تهیه کدو حلوایی کبابی باید به آمادهسازی کدو حلوایی بپردازیم. ابتدا کدو حلوایی را با آب سرد بشویید و خشک کنید. سر آن را با چاقو برش دهید و دانهها، رگ و ریشههای داخل کدو را با کمک قاشق خارج کنید. حال آنها را در سینی فر چرب شده بچینید و در هر کدام نصف پیمانه از مخلوط سس سیب بریزید.
مرحله چهارم
روی کدو حلواییها را با فویل محکم بپوشانید و سینی را در فر قرار دهید. کدو حلوایی کبابی پس از یک ساعت و نیم تقریبا آماده خواهد بود. زمانیکه کدو حلواییها کاملا پخته و ترد شدند آن را از فر خار کرده و فویل را بردارید تا سرد شود.
چند نکته
- این دسر هم به صورت سرد و هم به صورت گرم قابل سرو است.
- در صورتی که دوست ندارید از کدو حلوایی درسته استفاده کنید و یا کدو حلوایی شما بسیار بزرگ است، میتوانید کدو حلوایی کبابی را به صورت خرد شده تهیه کنید. تکههای کوچکتر کدو حلوایی را در سینی چیده و روی آن سس سیب و دارچین بریزید.
روش دوم تهیه کدو حلوایی
مواد لازم
کدو حلوایی: ۱ عدد
روغن : به میزان لازم کره : به میزان لازم
شکر و نمک : به میزان لازم
طرز تهیه کدو حلوایی
ابتدا کدو حلوایی را به خوبی شسته و همانطور که در روش اول گفته شد درون آن را از تخم ها خالی می کنیم سپس کدو را به اندازه های کوچک برش می دهیم و برش ها را پوست می کنیم سپس مقداری روغن در تابه ریخته و برش های کدو حلوایی را در درون روغن به خوبی سرخ می کنیم و به برش ها مقداری شکر می زنیم.
می توانیم مقداری شکر و نمک به کدو ها بزنیم و آن ها را در قابلمه مناسبی قرار دهیم و کره را به کدو های درون قابلمه اضافه کنیم و قابلمه را روی شعله گاز با حرارت بسیار ملایمی قرار دهیم و بگذاریم تا کدو ها به خوبی پخته شوند توجه داشته باشید که نباید کدو ها له شوند و بافت خود را از دست بدهند. مقدار نمکی را که به کدو ها اضافه می کنیم باید بسیار کم باشد. دسر کدو حلوایی آماده است نوش جان
مواد لازم
کدو حلوایی : ۱ عدد
روغن زیتون : به میزان لازم
شکر : به میزان لازم
طرز تهیه کدو حلوایی
ابتدا فر را روی دمای ۲۰۰ درجه تنظیم می کنیم تا به خوبی داغ شود سپس به همان روشی که در روش اول پخت کدو گفتیم کدو حلوایی را برش می دهیم و برش های کدو حلوایی را که همراه با پوست می باشد به خوبی با روغن زیتون و شکر آغشته می کنیم و ته سینی فر را به خوبی با یک کاغد روغنی پوشش می دهیم و برش ها را که با روغن زیتون و شکر آغشته کرده ایم در درون قالب فر به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه قرار می دهیم سپس قالب فر را از درون فر خارج کرده و می گذاریم تا کمی برش ها سرد شوند و سپس آن ها را از درون قالب فر بیرون می آوریم و پوست کدو ها را به راحتی با کمک قاشق از آن ها جدا می کنیم.
سوپ سرد كدو حلوایى
این سوپ را حتما با این نان پیشنهادی امتحان كرده و سوپ را كاملا سرد سرو كنید. یك پیشنهاد بینظیر خواهدبود.
مواد لازم:
-
كره: 2قاشق سوپخوری
-
آب مرغ: یك پیمانه
-
شكر قهوهای: یك قاشق سوپخوری
-
پوره كدو 300گرم
-
دارچین: یكچهارم قاشق چایخوری
-
نمك: یك قاشق چایخوری
-
نان تست: 4برش
-
دارچین،زنجبیل،فلفل سیاه: به میزان لازم
-
پیاز: 2عدد
-
خامه: یك پیمانه
روش تهیه:
نان مخصوص این سوپ:
مقداری از كره را با شكر قهوهای و دارچین مخلوط كرده و روی برشهای نان تست بمالید. سپس در فر 180 درجه برای 20 دقیقه قرار دهید تا برشته شوند.
روش تهیه سوپ:
پیاز را بهصورت نگینی خرد كرده و آن را با كره باقیمانده تفت داده تا پیازها نرم شوند. سپس آب مرغ و پوره كدو را بیفزایید و اجازه دهید مواد به همراه ادویهها برای 30 دقیقه با حرارت بسیار ملایم جوش بخورد، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید كمی ولرم رو به سرد شود. سپس خامه را بیفزایید.
قلیه كدو و عدس
در زمان پخت اصلا مواد را هم نزنید، زیرا كدو حلوایی پخته شده ممكن است از بافت خود جدا شده و مواد شما شكل سوپ شل بهخود بگیرد.
مواد لازم:
روش تهیه:
پیاز را بهصورت نگینی خرد كرده و در روغن تفت دهید تا كاملا نرم شود. پس از 10 دقیقه زردچوبه را بیفزایید و 3 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا پیاز خوشرنگ شود.
سپس عدس پخته شده و ادویهها و آب گوشت را افزوده و روی حرارت كم با در بسته 10 دقیقه زمان دهید تا عدسها طعم گرفته و كمی نرمتر شوند.
در نهایت كدو حلوایی پخته را افزوده و حرارت را بسیار كم كنید و 5 دقیقه زمان دهید.
حالا یك شام سریع، راحت، خوشمزه و مقوی دارید
:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0